недеља, 16. новембар 2014.

Makine bolonjeze








Spagete važe za prosto jelo, koje se sprema od sastojaka po izboru. Postoje razne vrste, a meni su najbolje carbonare, ali njih spremam u nekom od drugih postova. Danas ću vam spremiti boloneze.
Tata je kupio mleveno meso, a mama je predložila da napravim bolonjeze. S obzirom da nisam neki ljubitelj mlevenog mesa ove špagete su mi ispale odlične tako da sam ih sa uživanjem jela kao i moja porodica.





















Sastojci:

  • 500 grama goveđeg mlevenog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • malo vegete i vode
  • 1 paradajz u tetrapaku (paradajz pire)
  • 500 grama špageta ili testenine po izboru
  • parmezan ili kačkavalj po izboru
  • malo praške šunke
Priprema: 

Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite 5 minuta na tihoj vatri. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga. Dodajte vodu i vegetu, paradajz u tetrapaku i peršun.  Zagrejte do ključanja. Dodajte prašku šunku. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu.   Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete ili testeninu koju ste izabrali. Kada budu kuvane procedite ih, stavite u odgovarajuću činiju, sipajte sos preko njih  i pospite parmezanom ili kačkavaljem koji ste izabrali.  



Vegeta: Vegeta podravka

                               

2 коментара: