Potrebni sastojci:
- 500 grama sitno seckane piletine
- ulje
- origano
- so
- biber
- pasirani paradajz u tetrapaku
Priprema jela:
- Iseckati piletinu na sitne kockice.
- U jedan duboki tanjir sipati malo ulja, origana, soli, bibera i sve dobro promešati.
- U šerpu sipati malo ulja i kada se zagreje dodati piletinu. Kada piletina malo krene da rumeni dodati smesu od ulja, origana, soli i bibera. Sve to sjediniti, pa dodati pasirani paradajz (iz tetrapaka)
- Ostavite na malo blažoj vatri da se sve dobro izdinsta.
- Dok se to dinsta skuvati špagete (ili neku drugu vrstu testenine). Skuvanu testeninu procediti i služiti sa piletinom.
- Uz ovo jelo preporučujem italijansku muziku (na dnu ovog posta).
Moj izbor su taljatele koje sam letos kupila u Italiji (mnogo su lepi ovako šareni zar ne?) |
Spremno za jelo |
Нема коментара:
Постави коментар