четвртак, 2. октобар 2014.

Piletina a la Maka

Potrebni sastojci:

  • 500 grama sitno seckane piletine
  • ulje
  • origano
  • so 
  • biber
  • pasirani paradajz u tetrapaku
Priprema jela:

 - Iseckati piletinu na sitne kockice.
- U jedan duboki tanjir sipati malo  ulja, origana, soli,  bibera  i sve dobro promešati.
- U šerpu sipati  malo ulja i kada se zagreje dodati piletinu. Kada piletina malo krene da  rumeni dodati smesu od ulja, origana, soli i bibera. Sve to sjediniti, pa dodati pasirani paradajz (iz tetrapaka) 
- Ostavite na malo blažoj vatri da se sve dobro izdinsta.
- Dok se to dinsta skuvati špagete (ili neku drugu vrstu testenine). Skuvanu testeninu procediti  i služiti sa piletinom.
- Uz ovo jelo preporučujem italijansku muziku (na dnu ovog posta). 

                      Moj izbor su taljatele koje sam letos kupila u Italiji (mnogo su lepi ovako šareni zar ne?)







                                                                                        Spremno za jelo
Prijatno !
                                                                    Italian dinner

Нема коментара:

Постави коментар