Spagete važe za prosto jelo, koje se sprema od sastojaka po izboru. Postoje razne vrste, a meni su najbolje carbonare, ali njih spremam u nekom od drugih postova. Danas ću vam spremiti boloneze.
Tata je kupio mleveno meso, a mama je predložila da napravim bolonjeze. S obzirom da nisam neki ljubitelj mlevenog mesa ove špagete su mi ispale odlične tako da sam ih sa uživanjem jela kao i moja porodica.
Sastojci:
- 500 grama goveđeg mlevenog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki crni luk
- malo vegete i vode
- 1 paradajz u tetrapaku (paradajz pire)
- 500 grama špageta ili testenine po izboru
- parmezan ili kačkavalj po izboru
- malo praške šunke
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite 5
minuta na tihoj vatri. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga. Dodajte vodu i vegetu, paradajz u tetrapaku i peršun. Zagrejte do ključanja. Dodajte prašku šunku. Zatim smanjite vatru i
ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu. Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete ili testeninu koju ste izabrali. Kada budu kuvane procedite ih, stavite u odgovarajuću činiju, sipajte sos preko njih i pospite parmezanom ili kačkavaljem koji ste izabrali.
Vegeta: Vegeta podravka
Izgleda bas ukusno :-)
ОдговориИзбришиUclani se u moj blog katherinefashion24.blogspot.com
Hvala! Jeste probaj :)
ОдговориИзбриши