уторак, 17. март 2020.

Ostani kod kuće i zabavi se / Predlozi i ideje za suzbijanje dosade

Ćao svima!

Dragi moji,

Shodno vanrednoj situaciji koja nas je zadesila, ovaj blog post je upravo o tome šta raditi i kako se zaštititi?

Nepoznati virus Korona (COVID-19) se širi svakim danom po celom svetu. Kina, u kojoj je sve i počelo uspela je da se izbori zahvaljujući disciplinovanosti i predrostrožnosti njenog naroda. 

Trenutno, najviše obolelih je u lepoj Italiji, ali i u drugim zemljama situacija nije ni malo naivna.
Situacija je više nego ozbiljna. Od panike i nagomilavanja namirnica nema ništa. Treba da budemo pametni i obazrivi, što više u svojim domovima i da brinemo o starijima i o ljudima sa oslabljenim imunitetom i raznoraznim bolestima.

Perimo često ruke, provetravajmo prostorije, dezinfikujmo površine koje smo dotakli i izlazimo samo kada je to neophodno...  Provedimo kvalitetno vreme sa porodicom i voljenim osobama u svom sopstvenom domu.  Kafići, restorani, žurke, proslave i druga okupljanja mogu da sačekaju. Nadoknadićemo sve kada ovaj haos prođe i verujem da ćemo više uživati u životu i ceniti prirodu i sve što imamo i možemo.
 

U nastavku vam dajem nekoliko ideja i zanimacija koje možete primeniti dok ste kod kuće. Nadam se da ću vas inspirisati.




  • Igrajte društvene igre (Ne ljuti se čovece, karte, monopol, activity, jamb, šah...)




  •   Čitajte knjige,  časopise i publikacije ili pokušajte da napišete neki roman, pesmu, novi blog post ili sl.




  • Oprobajte se u pravljenju novih kulinarskih specijaliteta, voćnih sokova ili nekih egzotičnih laganih jela i poslastica. OBAVEZNO PRE PRAVLJENJA i DEGUSTACIJE HRANE DOBRO OPERITE RUKE!

  •   Prelistajte stare albume sa vašim fotografijama. Meni to uvek vrati osmeh na lice. Nedavno sam bas uzela da ih gledam i smejala se svakoj fotografiji i prisećala se kako je i gde nastala.



  • Slušajte muziku, organizujte karaoke sa svojim ukućanima,
  • Gledajte filmove, serije i predstave preko neta,
  • Razgovarajte sa vašim najmilijima preko vibera, skajpa i ostalih društvenih mreža...
Eto to je to moji dragi čitaoci. Nadajmo se što bržem oporavku naših zemalja, našega sveta. Uživajte sa vašim najmilijima i ne dozvolite da se razbolite. Proći će i ovo i biće sve dobro, samo se čuvajte i budite optimistični! 
           
Voli vas vaša blogerka Maka!

Ostanite mi zdravo i kod kuće :)






2 коментара: